Vakuumski anticelulitni tretmaji

 • Vakuumska masaža je oblika terapevtske masaže z uporabo ventuz, s katero uspešno zmanjšujemo in odpravljamo celulit. Vakuumska masaža pomaga tudi pri lajšanju kroničnih in drugih bolečin. Pri vakumski masaži pospešimo presnavljanje in pretok krvi ter limfe, zato se bo vaše telo lažje in hitreje razstrupilo. 
 • Vakuumsko ročno masažo izvajamo na vseh delih telesa, kjer se pojavlja celulit (zadnjica, stegna in boki, trebuh in roke) ter tudi na obrazu in vratu. Z masažo tudi zgladimo gubice in pospešimo proizvajanje kolagena in elastina. 
 • Vakuumsko ročno masažo z ventuzami izvajamo 30 ali 60 minut. Najprej vam kožo globinsko segrejemo in razmehčamo z biospectrum infrardečo svetlobo (cca. 30 minut) ali z infrardečo savno (cca. 30 minut), nato pa sledi masaža z ventuzo. Vakuumsko terapijo je priporočljivo izvajati v kombinaciji z limfno drenažo.
 • Za vidne rezultate je potrebno vsaj deset do dvanajst ponovitev. Intenzivnost terapije se z vsakim novim obiskom povečuje.
 • Vakuumska masaža deluje na principu nizkega tlaka v ventuzi, ki posrka vase kožo in jo s tem privzdigne. Hkrati pride do raztezanja tkiva, predvsem kolagena in povečanega pretoka krvi ter limfe, kar vpliva na učinkovito razstrupljanje telesa. 
 • Učinki vakuuma:
  – koža je bolj gladka, napeta, čvrsta, prožna in zdravega videza,
  – vezivno tkivo oz. podkožje postane vedno bolj čvrsto,
  – celulit se zmanjšuje, ker maščoba postopoma prehaja v limfo in se izloči,
  – strije postanejo manj vidne, 
  – stimulira cirkulacijo krvi in limfnega pretoka,
  – spodbuja nastajanja kolagena,
  – izboljša se presnova,
  – pospeši se izločanje znoja, ter strupov in toksinov iz telesa.