Epilacija – trajno lasersko odstranjevanje dlak z laserjem

Zagotavljamo odlične rezultate pri odstranjevanju dlak, odpravljanju rdečih žilic na obrazu ali nogah ter pri pomlajevanju. V medicinskem centru vam z veseljem ponujamo različne posege z laserji in tehnologijo ELOS™.

Trajno Lasersko Odstranjevanje Dlak Z Medicinskim Laserjem

Lasersko odstranjevanje dlak s pomočjo medicinskih laserjev je eden najbolj učinkovitih načinov za trajno odpravljanje telesne poraščenosti s pomočjo katerega se neželene dlake trajno odstranijo. Nadloga, ki pogosto prizadene tako ženske kot moške, je večinoma težava kozmetične in estetske narave, zlasti pri ženskah pa se lahko pojavi tudi zaradi hormonskih nepravilnosti. Negativno lahko vpliva na posameznikovo počutje in samopodobo, še posebej, kadar govorimo o poraščenosti hrbta ali obraza.

Lasersko zdravljenje lahko vse nezaželene dlačice učinkovito odstrani. Pri tem lahko uporabimo laserski žarek in tehnologijo ELOS TM. Svetloba laserja in /ali tehnologija ELOS TM deluje pod površino kože in doseže vse lasne mešičke. Uniči pa le tiste dlačice, ki so v trenutku zdravljenja v aktivni fazi rasti, zato je za dosego dobrega rezultata običajno potrebnih nekaj ponovitev.

Na Katerih Delih Telesa Lahko Trajno Odstranimo
Dlačice?

Lasersko odstranjevanje dlak lahko opravimo na praktično vseh delih telesa razen neposredno okoli oči. Najpogostejša področja, kjer odstranjujemo neželjene dlačice so:
– noge
– pazduhi
– bikini predel (mali, srednji, veliki bikini ali brazilski bikini)
– brčice
– brada
– okoli bradavičk
– roke
– trebuh
– hrbet
– med obrvmi.

Za Koga Je Primerno Lasersko Odstranjevanje
Dlačic?

Lasersko odstranjevanje dlak je primerno tako za ženske, kot tudi moške. 
Lasersko odstranjevanje dlak se odsvetuje v času nosečnosti in dojenja, prav tako ga ne opravljamo pri osebah s kožnimi boleznimi in vneto kožo ter pri tistih, ki jemljejo katero od kontrainidciranih zdravil.

Ali Lasersko Odstranjevanje Dlačic Boli?

Ker je bolečina individualno pogojena, je postopek laserskega odstranjevanje dlak za nekatere ljudi lahko nekoliko boleč. Laser tehnologije ELOS™ ima že vgrajen sistem za lajšanje bolečine s predhodnim hlajenjem. Bolečino dodatno blažimo s sprotnim hlajenjem in prilagajanjem hitrosti izvajanja terapije.

Ali Trajno Lasersko Odstranjevanje Dlak Poškoduje
Mojo Kožo?

Ob pravilni in strokovni uporabi medicinskega laserja, s katerim upravlja usposobljeno osebje in ob upoštevanju navodil po posegu, je skrb o poškodovanju kože ali okoliških tkiv povsem odveč.

Kako Se Pripravite Na Prvo Terapijo In Na Kaj
Morate Biti Pozorni Med Samimi Terapijami?

Pomembno je, da se pred prvo terapijo laserskega odstranjevanja dlak vsaj 4 tedne pred dlačic ne puli oziroma depilira in vsaj 2 tedna ne svetli ali beli, saj kot že omenjeno, laserski žarek deluje na pigment, ki se nahaja v dlačnem foliklu.

En dan pred posamezno terapijo si dlačice pobrijete (za končno pripravo tretiranega področja poskrbi naše osebje). Pred terapijo se odsvetuje uporaba krem in losijonov ter deodorantov in antiperspirantov.

Po terapiji se je potrebno izogibati sončnim žarkom (vsaj 3 tedne) oziroma vestno uporabljati zaščitni faktor (zlasti je to pomembno na področju obraza). Tri dni po terapiji se odsvetuje obisk savne in uporaba agresivnih mil, ki bi lahko povzročila draženje kože.

Kako Pogosto Se Izvajajo Terapije In Od Česa Je
Odvisna Uspešnost Odstranjevanja?

Ker so dlačice v različnih fazah rasti, vsakokrat lahko uničimo le tiste dlačice, ki so v aktivni fazi rasti. Lasersko odstranjevanje dlak se zato opravlja na 4 – 6 tednov, odvisno od tega, na katerem predelu telesa se izvaja. Koliko dlačic bomo lahko odstranili, je odvisno od tipa kože, mesta odstranjevanja ter barve in gostote dlačic.

Na posvetu vedno pristopimo individualno in se vam posvetimo ter vas seznanimo z rezultati, ki jih lahko pričakujete in predlagamo število terapij, ki vam bo prineslo željen učinek. V kolikor presodimo, da odstranjevanje dlačic v vašem primeru ne bo dovolj uspešno, vas s tem seznanimo.

Kako Poteka Lasersko Odstranjevanje Dlak?

Za varen in uspešen poseg je potrebno slediti navodilom, ki vam jih posreduje strokovnjak pred opravljanjem postopka. Pred izvajanjem posega se z vami pogovorimo in vas opozorimo, na kaj je potrebno paziti.

Laserski žarek vpliva na žive dele folikla oziroma dlačnega mešička. Ta sicer skrbi za nastajanje in obnovo dlačnega korena. Laserski žarek z določeno valovno dolžino prodre skozi kožo in se vpija v melaninu oziroma pigmentu dlak. Pri tem procesu pride do sproščanja toplotne energije, ta pa koren dlake postopno uniči. Na ta način se dolgoročno onemogoči nadaljnja rast dlak na območju kože, kjer je bil izveden laserski poseg. S pomočjo več ponovitev se izjemno učinkovito skoraj popolnoma odstrani dlake na območju posega, zato to predstavlja enega najbolj učinkovitih tovrstnih posegov.

Koliko Časa So Vidni Učinki?

Lasersko odstranjevanje dlak je izjemno učinkovit poseg, ki dlake odstrani temeljito in dolgoročno. Vendar pa je za popolno zadovoljstvo potrebnih več ponovitev. Dlake po telesu so namreč v različnih rastnih ciklih. Kako učinkovito odstranimo dlako, je odvisno prav od tega, v kakšnem rastnem ciklu je. Najlažje jo uničimo, če je med posegom v aktivni fazi. Če je v fazi mirovanja, pa bo v enem do treh mesecev, odvisno od predela, zrasla nazaj.

Postopek je treba z namenom, da bi se znebili vseh dlak, večkrat ponoviti. Da je učinek dolgotrajen in čim optimalnejši, je običajno potrebnih od 6 do 12 ponovitev. Za učinkovito lasersko odstranjevanje dlak si boste torej morali vzeti nekaj časa, vendar boste s končnim rezultatom izjemno zadovoljni.