Medicinska Pedikura In Nega Stopal

Naš center deluje na področju medicinske pedikure in reševanju problematike stopal. Medicinska sestra in medicinska pedikerka Nika Malek je mnenja, da mora biti pedikura izvedena natančno in strokovno, če želimo doseči rezultate v čim krajšem času na daljši rok.

Medicinska pedikura

Na prvem obisku opravimo pregled stopala in se pogovorimo s pacientom, ob tem pa mu svetovatujemo in ponudimo različne možnosti za nadaljnjo terapijo. 

Pri medicinski pedikuri odpravljamo težave, ki se vam pojavijo na nohtih in stopalu. Izvajamo sanacije deformiranih in vraščenih nohtov, kurjih očes, ragad (razpok na peti), hiperkeratoz (prekomerno poroženela koža) in plantarnih bradavic. Za dolgoročen uspeh je priporočljivo opraviti več tretmajev, potrebni so manjši razmaki med tretmaji, ter uporaba ustreznih pripomočkov in obutve. 

Za sanacijo bradavic na stopalu uporabljamo neinvazivno metodo krioterapije. Gre za varno, hitro, nebolečo in učinkovito metodo sanacije bradavic. Neposredno na bradavico z nebolečim postopkom natančno nanesemo CO2 s pomočjo najnovejše tehnologije in novega aparata znamke CryoPen, ter odstranimo bradavice in druge kožne izrastke (kurja očesa, kožne lezije, pigmentacije itd.) 

Medicinska pedikura

Klasična pedikura zajema celotno obravnavo stopala in svetovanje. Usmerjena je k preventivi saj lahko s pregledom odkrijemo morebitne problematike, ki se lahko pojavijo zaradi različnih dejavnikov. Z redno nego lahko preprečimo nastanek kurjih očes in otiščancev, vraščanje nohtov in deformacij. Klasična pedikura zajema namakanje stopal, odstranjevanje odvečne kože, striženje nohtov, čiščenje obnohtnih kanalov ter nanos kreme. Po želji stranke se nohtni nalakirajo. 

Medicinska pedikura

Pedikura za diabetike: osebe s sladkorno boleznijo morajo redno obiskovati izkušenega pedikerja, da ustrezno poskrbi za njihova stopala in nohte. Razjeda ali ulkus je rana, ki se ne celi oz. celi počasi. To je nevaren zaplet sladkorne bolezni ali posledica mehanske poškodbe. Razjeda nastane običajno na robovih stopala ali prstih, kjer je tkivo izpostavljeno daljšemu pritisku. Stopalo je hladno, neobčutljivo na dotik, po določeni razdalji med hojo se lahko pojavi bolečina v mečih ali stegnih. Koža stopal je velikokrat hladna, suha, višnjeve barve in se lušči, nohti so lahko zadebeljeni. Z redno nego in pedikuro za diabetike lahko preprečimo zaplete sladkorne bolezni in druge deformacije stopal: hiperkeratoz, otiščancev, vraščanih nohtov itd. Za dolgoročen uspeh pri sanaciji diabetičnega stopala je priporočljivo opraviti več tretmajev, potrebni so manjši razmaki med tretmaji, ter uporaba ustreznih pripomočkov in obutve.