Terapevtska masaža hrbta je učinkovita metoda lajšanja hudih kroničnih bolečin in odpravljanja kroničnih težav s hrbtenico. Terapevtska masaža ni primerljiva s klasično masažo, je močnejša masaža z uporabo posebnih, varnih manipulativnih tehnik in akupresur, s katero dosežemo sprostitev, povečano prekrvavitev mišic, ki potekajo vzdolž hrbtenice ter se priraščajo na vretenca in lopatice. Odpravlja bolečine v vratnem delu hrbtenice, ramenskem obroču, prsnem, križnem in ledvenem delu hrbtenice. S pritiski, dotiki in masažo dosežemo sprostitev in zmanjšamo mišično napetost in bolečino.

Terapevtska masaža hrbta se priporoča in izvaja pri ljudeh, ki jih pestijo bolečine v hrbtu, vratu, ledvenem predelu hrbtenici in niso posledica težjih poškodb, resnih bolezenskih stanj, itd. V takšnih primerih je v večini vzrok nepravilna drža, preobremenjevanje, sedeče delo in premalo gibanja. Bolečine, ki so posledica teh dejavnikov, terapevtska masaža hrbta uspešno blaži in odpravlja.

Indikacije za terapevtsko masažo: vse stare poškodbe hrbtenice, posedanje vretenc, hernija diska, problematična degenerativna stanja, išijas, lumbago… Težave izginejo že po eni do petih masažnih tretmajih.