Anticelulitna masaža je zelo učinkovita in popolnoma naravna metoda spopadanja s celulitom. Pred izumom sodobnih aparatur je bila to ena izmed najbolj naravnih metod za nego in lepoto kože.

Anticelulitna masaža ima veliko pozitivnih učinkov na telo, saj z njeno pomočjo odpravljamo toksine iz telesa, limfne blokade in strije. Z masažo odpravljamo celulit, pospešimo limfni sistem, izboljšamo prekrvavitev in elastičnost kože.

Na prvi pogled je tovrstna masaža zelo podobna klasični masaži, vendar se razlikuje v intenzivnosti in izbiri predelov masiranja. Osredotočimo se na bolj problematične dele telesa, kot so zadnjica in noge.

Uporabljamo posebno masažno olje. To olje kožo zmehča in utrdi, pospešuje krvni in limfni obtok, ter krepi vezno tkivo. Posledično se izboljša se elastičnost kože.

Za odpravo celulita so potrebni močnejši prijemi, zato anticelulitne masaže ne moremo opredeliti kot sprostitveno masažo. Med masažo lahko pričakujete rahlo bolečino. Nemogoče je pričakovati, da bomo celulit odpravili po enem tretmaju. Priporočamo vsaj 10 ponovitev terapij, da bo rezultat jasno viden.

Za vzdrževanje pridobljenega stanja pa sta potrebna dva obiska mesečno. Tovrstne terapije so zelo priporočljive tudi za zdravje kože na prizadetih delih telesa. Po menju masažne terapevtke Metke Foršnarič pa bodo rezultati veliko boljši, če boste posegli po zdravi prehrani, se veliko gibali in pili zadostne količine vode.